Du er her

Ph.d. pilotprojekt om interne sociale medier

Deltag som case og bliv klogere på brugen af sociale medier i intern kommunikation.


Vil din virksomhed deltage i et pilotprojekt om interne sociale medier
- og blive klogere på brugen af sociale medier i intern kommunikation?

Har din virksomhed sociale medier som en del af intranettet? Eller bruger I Yammer eller et andet social medie i den interne kommikation? Så vil Vibeke Thøis Madsen, Ph.d.-studerende på Institut for Erhvervskommunikation på Aarhus Universitet, gerne tale med dig.


Vibeke er i gang med et 3-årigt projekt, som hun kalder "Medarbejderne som kommunikatører på interne sociale medier". I den forbindelse leder hun efter ti virksomheder til et pilotprojekt. Virksomhederne skal bruge sociale medier internt i virksomheden og have lyst til at afsætte et par timer til at fortælle om det. 

 

Hvilke virksomheder?
Vibeke leder efter virksomheder og organisationer, som bruger sociale medier i deres interne kommunikation. Det kan både være som en integreret del af intranettet eller som et seperat værktøj. Selve teknologien er underordnet. Det kan være et debatfora, microblogging som Yammer eller et selvudviklet socialt netværk. Det vigtigste er, at det er et medie, som alle medarbejdere kan bidrage til, og at samtalerne er synlige for alle – enten i hele virksomheden eller i udvalgte grupper

 

Selve projektet
I projektet ønsker Vibeke at undersøge, hvordan medarbejderne kommunikerer på de sociale medier. I den forbindelse ønsker hun at få svar på spørgsmål som:

  • Hvilke emner kommunikerer medarbejderne om?
  • Hvornår og hvorfor kommunikerer de?
  • Hvilke barrierer eller incitamenter oplever medarbejderne i forhold til at kommunikere på sociale medier?
  • Har den interne kommunikation og organisationen ændret sig efter indførelsen af sociale medier? Og I så fald hvordan?

 

Vil gerne interviewe den ansvarlige for de sociale medier
For at besvare sine spørgsmål vil Vibeke gerne interviewe tovholderen eller en ansvarlig for projektet. Interviewet vil tage et sted en time eller to, og det vil foregå i løbet af februar 2014. Hun kommer enten ud til virksomheden eller I gennemfører det som et telefoninterview, så det vil ikke kræve mere end den tid, interviewet tager. 

 

Anonymitet og fortrolighed
Virksomhederne, som Vibeke interviewer, vil være anonyme i hendes afhandling, og hun videregiver ikke fortrolige oplysninger, som hun måtte få kendskab til i interviewet. 

 

Få en opsamling på resultatet
Som tak for at I vil deltage, vil I få en opsamling eller en artikel med det, Vibeke kommer frem til i pilot-projektet. Desuden vil hun i løbet af 2014 fortælle om sit ph.d.-projekt på et Intra2 arrangement.

 

Send en mail eller ring, hvis du vil være med
Hvis du og din virksomhed gerne vil deltage i undersøgelsen, så send en mail til Vibeke på vibtm@asb.dk eller ring til hende på 87 16 61 62.