Du er her

Aarhus Kommunes intranet, 2003 – 2022: Vejen til ’En kommune – et intranet’.

Online Intranet SiteSeeing og TimeTravel

Adgang til materiale fra arrangementet:

Aarhus Kommunes intranet, 2003 – 2022: Vejen til ’En kommune – et intranet’

Online Intranet Siteseeing og Time Travel den 6. april 2022

(Adgang kræver login og fuld adgang til Intra2.dk. Har du ikke fuld adgang, så læs om Intra2 abonnementer eller send en mail til info@intra2.com)

--------------


Invitationen til arrangementet var:

Alle 30.000 medarbejdere i Aarhus Kommune fik i 2018 adgang til et nyt fælles, socialt intranet, som erstattede et mere traditionelt, siloopdelte intranet for administrative medarbejdere. Vi får en grundig rundtur på det nye Colibo intranet og hør om den lange vej til ’En kommune – et intranet’.

Temadagen afholdes online via Teams. 


Deltagelse er gratis for Intra2 Premium abonnenter*. 

Pris for andre: 1000,- (ex moms). Læs om Intra2 abonnement.

* Hvis din virksomhed har Business Premium abonnement kan I deltage online så mange I vil.


Dagens program

09.00: Start på dagen: Ved Mads Richard Møller
Introduktion til dagens program.

09.15 – 10.50: Aarhus Kommunes intranet, 2003 – 2022: Vejen til ’En kommune – et intranet’.
Online Intranet SiteSeeing og TimeTravel
v. Peder Andersen samt Henrik Schütze, systemejere 

Vejen til det nuværende, fælles intranet for alle 30.000 medarbejdere i kommunen har taget næsten 20 år og er gået over to tidligere versioner. Den første version var seks helt selvstændige intranet for kommunens seks magistratsafdelinger - på hver sin tekniske platforme. Den anden version kom i 2009, og var på samme platform (SharePoint 2007), men med seks lokale intranet, suppleret med en fælles del.

Kendetegnende ved begge tidligere versioner var det udbredte ’rådhus-syndrom’, som betød at blot 25% af kommunens medarbejdere havde adgang til intranettet – og kun på PC og på kommunens netværk. Det nuværende intranet gør således både op med organisatoriske siloer, og bygger samtidigt bro mellem centrale, administrative medarbejdere og medarbejdere på decentrale enheder, i marken, på farten og på besøg hos borgerne.

Det nye, fælles intranet stiller helt nye krav til findability samt relevant og opdateret indhold for brugere med meget forskellige behov. Det er nogle af de udfordringer, som det aktuelle projekt ’Det elskværdige intranet’ fokuserer på. Et projekt, der afsluttes februar 2022.

Teknisk platform for intranettet er Colibo.

Smugkig på Aarhus Kommunes intranetprofil (kun adgang for Intra2 abonnenter)


11.00 – 11.45: Videndeling blandt deltagerne
Efter oplægget fra Aarhus Kommunedeler vi erfaringer fra deltagerne og hører om centrale og afgørende tidspunkter for udvikling af nutidens intranet.

11.45 – 12.00: Opsamling og tak for i dag