Du er her

Realdania: Nyt SharePoint Online intranet med Valo – midt i en coronakrise

Online Intranet SiteSeeing og netværksmøde

Materiale fra arrangementet 

Realdania: Nyt SharePoint Online intranet med Valo – midt i en coronakrise

Online Intranet SiteSeeing og netværksmøde

(Adgang kræver login og fuld adgang til Intra2.dk. Har du ikke fuld adgang, så send en mail til info@intra2.com)

Materiale fra mødet


Invitationen til arrangementet var:

Januar 2020 lancerede Realdania nyt intranet. De valgte at gå i skyen med SharePoint Online (Modern Sites) - som de første i Danmark på en intranet-in-a-box løsning fra finske Valo.

Hør hvorfor Realdania valgte Valo og få en rundtur på deres nye intranet.

Det nye intranet har fået sin ilddåd under coronakrisen. Vi ser hvordan Realdania understøtter intern kommunikation i en krisetid og deler erfaringer med corona krisekommunikation blandt deltagerne.  

Mødet holdes online via Teams. 


 

Klik på udsnit og se hele screenshot i Realdanias intranetprofil (efter login)

Nyt Valo intranet i skyen

Realdania stod i 2019 med et populært og velfungerende intranet, som blot havde en akut teknisk udløbsdato. Valget stod mellem at opgradere det eksisterende Sitecore intranet eller skifte til ny platform.

For at følge den generelle IT-strategi var SharePoint Online det naturlige valg. Som de første i Danmark valgte Realdania Valo som intranet-in-a-box løsning. Valo er en global spiller, grundlagt i Finland. Danske Pointwork blev valgt om implementeringspartner.

Opgaven var rimelig klar: En helt ny teknisk version af det hidtidige intranet. I høj grad 1->1. Projektledelsen var forankret i IT, med kommunikation som aktiv deltager i projektgruppen. Efter en intensiv udviklings- og implementeringsfase blev det nye intranet lanceret i januar 2020. 

Vi hører om og ser hvordan der er arbejdet med at tilrette SharePoint – suppleret med Yammer – til et nyt intranet. Hvor det er lykkedes. Hvor der stadigvæk mangler noget. Og hvor den nye løsning har betyder forbedringer.

Midt i coronakrisen…

Det nye intranet havde været i luften et par måneder, da Realdania mødte coronakrisen. Vi ser hvordan Realdania har styrket brugen af video (via Steam) og hvilke andre initiativer der har lavet for at sikre og styrke den interne kommunikation mellem spredte kolleger. Vi bliver bl.a. præsenteret for ’den virtuelle kaffepause’, der er med til at sikre, at du møder tilfældige kolleger - lige som ved kaffeautomaten.

Vi deler også eksempler og erfaringer med corona krisekommunikation blandt deltagerne.

Normann Sloth, der er digital formidlingsrådgiver i Realdania, viser frem og fortæller om intranettet. 

Onlinemødet faciliteres af Mads Richard fra Intra2.